Spela med MESAICOS

Mens Sana In Corpore Sano.

Ett friskt sinne i en frisk kropp.

MESAICOS grundades år 2014 med visionen att skapa en landhockeyklubb som för samman människor. En förening där spelare kan utvecklas och nå nya mål inom hockey samtidigt som de får vara en del av en social atmosfär som andas samhörighet.

Vår hemmaplan är Bergshamra IP, bara ett stenkast från Bergshamra tunnelbanestation.

TRIM hockey

Det vi kallar för TRIM-sessioner är vår version av motionsklass där vi spelar hockey för att ha roligt och testa nya saker ihop. Dessa träningar är perfekta för nya spelare som vill testa på sporten och för de som helt enkelt vill ha en rolig kvällsträning efter jobbet. Vi är extra noga med att hålla dessa träningar på en avslappnad och hjälpsam nivå så att alla kan utvecklas individuellt och spela oavsett tidigare erfarenheter. TRIM spelas i mix, vilket betyder att killar och tjejer spelar tillsammans. Från och till kör vi även ett (frivilligt) fitnesspass innan TRIM för att förbättra vår kardio och styrka.

TEAM hockey

TEAM-träningarna är till för våra dam- och herrlag, varav båda tävlar i Svenska Hockey Ligan. Båda lagen tränar på samma tider och förbereder dig med alla kunskaper du behöver för att spela på en tävlingsinriktad nivå. Ofta avslutar vi träningen med att spela 11-manna där damlaget möter herrlaget. De flesta träningar kör vi även med målvakter.

En väsentlig del av våra träningar är det uppfriskande avslutet på den lokala puben Lilla Garbo, som fungerar lite som ett högkvarter för Mesaicos. Här avslutar vi kvällen tillsammans efter i princip varje träning. När vi organiserar sociala event på helger sker de allt som oftast också här.

Mesaicos har två lag; herrlaget och damlaget. Båda lagen består av en stark kärna av erfarna spelare med flera stora framgångar i bagaget. De största bedrifterna för damlaget har varit att vinna Svenska Mästerskapen 2018 och att kvalificera in till Euro Hockey Club Challenge 2020. Den senare blev tyvärr inställd pga Covid-19 men damerna får sin chans i maj 2023 istället. Damerna tog också SM-silver i Hockey 5 sommaren 2022, samt en andraplats inomhus i samarbete med Åkersbergas hockeyklubb.

Herrlaget är en permanent deltagare i Svenska Hockeyligan, där de har nått några andraplatser som bäst hittills. Herrarnas största succé är SM-guldet i Hockey 5 år 2019 och SM-silvret 2022.

Herrlaget kommer även de att delta i Euro Hockey Club Challenge i Maj 2023.

201021 Spelarna i Mesaicos samlas efter matchen i landhockey mellan SLF Mesaicos och Nacka LHK den 21 oktober 2020 i Stockholm. Foto: Erik Simander / BILDBYRN / COP 201 / ES0006

Säsongen i Sverige

Hockey spelas på en nationell nivå i Svenska Mästerskapen, som enklast refereras till som SM.

Landhockey är uppdelat i flera serier över en säsong. Under vinterhalvåret spelas inomhushockey med ett SM-slutspel i mars. Därefter tar sommarhalvårets serier vid, där 11-manna, 7-manna och 5-manna spelas. Liksom med inomhushockey avslutas även dessa serier med SM-slutspel i slutet av sommaren. Detta betyder att under loppet av ett år utmanas våra lag av flera olika sorters matcher på nationell nivå.

Vi välkomnar nya medlemmar till både våra TRIM och TEAM-lag. För studenter erbjuder vi rabatterat pris oavsett lag.